Logo Huisartsenpraktijk t Zand

Niet verschenen zonder bericht

'Niet verschenen zonder bericht' (NoShow) - tarief

Helaas hebben wij moeten constateren dat het aantal patienten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 januari 2021 hebben wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een 'niet verschenen zonder bericht' - tarief ingevoerd.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak maken. Er wordt dan natuurlijk géén 'Niet verschenen zonder bericht' - tarief berekend.

Hoogte van het 'Niet verschenen zonder bericht' - tarief

De tarieven die wij hanteren zijn verschillend. De tarieven zijn €15,- voor een enkel consult en €30,- voor een dubbel consult. Voor een niet nagekomen afspraak bij een van onze praktijkondersteuners hanteren wij eveneens het tarief van €30,- per consult.

Let op: de 'Niet verschenen zonder bericht' - factuur ontvangt u per post. Wij verzoeken u deze middels bankoverschrijving of contant aan de balie aan ons te voldoen. Uw zorgverzekering zal deze niet vergoeden!

Home